Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Rockanje

In Rockanje bestaan vier originele duinboerderijtjes welke dateren van 1850 tot 1910. Het zijn bijzondere kenmerkende boerderijtjes, zeker omdat ze in de stijl van bouwen in het Westelijke Voorne rond het jaar 1900 zijn gebouwd. In deze periode leefde de mensen in Rockanje voornamelijk van de kleinschalige tuinbouw, visserij en jacht. Er was weinig geld om een groot huis te bouwen en men leefde vooral buiten. Vandaar dat de huisjes werden voorzien van alleen het hoogstnoodzakelijke. De duinhuisjes werden grotendeels gebouwd met wat er uit de natuur voorhanden was en wat er gevonden werd tijdens het strandjutten.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.